Image Alt
Vijnana Yoga practicing from inside®

”Vijnana Yoga – Practicing from inside ®” koulutus 60h

Vijnana joogan syvällinen kokonaisuus 30.9.2023 - 18.5.2024

``Vijnana Yoga - practicing from inside® - the wisdom of Vijnana``

Syyskuussa 30.9.2023 alkava 60 akateemista tuntia sisältävä ”Vijnana Yoga – Practicing from inside ® – the wisdom of Vijnana” on seitsemän kerran omaan harjoitukseen keskittyvä koulutus pidempään jooganneille ja joogaa ohjaaville.

Uutena lisänä koulutuksessa ovat online harjoitukset, jotka tukevat oppimista. Online tunneista saat nauhoituksen.

HYÖDYNNÄ HUIKEA EARLY BIRD ETU 350 €, joka on voimassa 31.7. asti! 

Sitovat ilmoittautumiset ja tiedustelut kokonaisuudesta: info@vijnanajooga.fi

Paneudumme syvällisesti Vijnana joogan tradition ainutlaatuisiin metodeihin ”7 Vital Principles” ja ”Vayu´s – the 10 Vital Winds”

koulutus

Jooga

”Vijnana Yoga – Practicing from inside ® – the wisdom of Vijnana”, Vijnana Yoga Finlandin koulutuskokonaisuus on syvällinen matka itseesi. Käytännönläheisessä sisällössä saat henkilökohtaista ohjausta omaan harjoitukseesi ja sen rakentamiseen sinun näköiseksesi. Saat tukea joogan ottamiseksi elämäntavaksi huomioiden tarpeesi, kehotyyppisi, elämäntilanteesi ja arkesi. Jos opetat joogaa, saat paljon konkreettista inspiraatiota ja uusia näkökulmia ohjaukseesi.

Olen tukenasi Vijnana matkallasi 25 vuoden kokemuksellani ja yli 20 vuoden monipuolisella Vijnana joogaopettajan kokemuksellani. Saat tapaamispäivien väliajoille mielenkiintoisia tehtäviä, joiden avulla syvennät ymmärrystäsi Vijnana joogasta ja itsestäsi sekä joogaajana että joogaohjaajana. Tehtävät tukevat matkaasi ja mahdollistavat syväluotaavan ulottuvuuden Vijnana joogan kaikille eri osa-alueille.

”Vijnana Yoga – Practicing from inside ® – the wisdom of Vijnana” kokonaisuus on avoin kaikille joogaajille ja joogaa ohjaaville, joilla on vähintään kahden vuoden joogakokemus.

Harjoitus on Vijñāna joogan sydän

“Calling our way of practicing Vijñāna Yoga is but giving recognition to something that has always been there, something that is at the core of our discipline: practicing, feeling, understanding – from inside.”
– Orit Sen-Gupta – the Author of Vijnana Yoga

Vijñāna traditiossa kehitämme asteittain kykyämme kuunnella sisältäpäin olemuksemme hienovaraisia ulottuvuuksia. Kokonaisvaltainen kuuntelu on edellytys tietoisen ja läsnä olevan itsetuntemuksen kehittämiseen harjoituksen jokaisella osa-alueella. Se luo syvällisen yhteyden itseen; vähitellen siitä tulee osa meitä koko inhimillisessä organismissamme – kehossa, mielessä ja tunnetasolla.

Tapaamispäivät koostuvat Vijnana metodin 7 Vital Principles elementeistä

2023:
la 30.9. “Relaxing the body”
la 28.10. “Quieting the mind”
la 2.12. ”Intent”
2024:
la 10.2. ”Rooting”
su 10.3. ”Connecting”
la 13.4. “Breathing”
la 18.5. “Expanding – elongating and widening”

Lisäteemat päivien sisällöissä:

  • maan olemus ja voima sekä kehon ydinlinjaus
  • tauko, tauon olemus ja voima harjoituksen eri osa-alueissa
  • sisäinen visio – mielen ja ajatuksen voima
  • staying in the middle – keskellä pysymisen viisaus
  • hiljainen selkä
  • tasapainon kokonaisuus joogan eri osa-alueissa
  • sisäinen ääni – oman äänen voima – vuorovaikutus itseen ja maailmaan

”Intermediate Practice” sisältö perehdyttää kokonaisvaltaisesti oman harjoituksen syventämiseen ja tarjoaa seitsemän päivän viikko-ohjelman kotiharjoituksen toteuttamiseen:

Saat syvällistä ohjausta Vijñāna joogan ”7 Vital Principals” kehonhallintametodiin, joka liittyy joogatekniikoiden hienovaraisiin elementteihin ja joogin asenteeseen.

Saat tietoa ja opastusta, miten yhdistää kehonhallintametodin eri prinsiipit harjoitukseesi. Pääset kokemaan, kuinka prinsiippien yhdistäminen luo vaivattomia, levollisia ja vakaita asanoita, joita kuvaillaan alkuperäisissä joogateksteissä. Sukellamme kehossamme olevaan syvyyteen ja kunnioitamme kehossamme olevia luonnollisia sisäisen tilan alueita, joita tutkimme mm. Vayu-hengitysharjoitusten avulla. Valitsemme vaivattomuuden suorittamisen sijaan ja harjoitamme hellittämisen kautta syntyvää vapautumista liikkeissä.

”7 Vital Principles” kehonhallintametodi tarjoaa keinoja tarkkaavaisen ja läsnä olevan itsen kuuntelun harjoittamiselle, joka on perustana tasapainoiselle ja monipuoliselle viikoittaiselle harjoitusrutiinille. Tutkimme ja kehitämme kykyämme jokaisessa eri asana ryhmässä. Saat tietoa vaihtoehtoisista liikkeistä eri kehotyypeille ja erilaisiin kehollisiin haasteisiin.

Saat kokonaisvaltaisen opetuksen, miten harjoittaa päivittäin Kriya-harjoituksia, Vayu-harjoituksia sekä Pranayama-harjoituksia.

– Harjoitamme Just sitting meditaatiota.

Jos ohjaat joogaa, saat koulutuksesta valtavasti käytännön kokemuksen tietotaitoa ohjaamiseesi, inspiraatiota miten rakentaa tunteja, ymmärrystä erilaisten joogaajien hienovaraisesta avustamisesta tunneillasi. Saat lisäksi paljon henkistä mentorointia rakentaaksesi omannäköistä opettajuuttasi joogan parissa.

Vijnana tradition kirjat harjoituksesi tukena:

Voit halutessasi hankkia Vijnana kirjallisuutta harjoituksesi tueksi. ”Vijñāna Yoga Practice Manual” kirjassa on tarkat ohjeet jokapäiväiseen harjoitukseen. ”The Heart of the Practice” ja ”Vayu´s Gate – Yoga and the ten vital winds” kirjoissa Orit Sen-Gupta aukaisee Vayu-kokonaisuutta sekä harjoituksen sydäntä, asioita, jotka ovat tärkeitä joogina elämiseen ja liittyvät joogan harjoittamiseen.

Säännöllinen harjoitus ja harjoituspäiväkirja ovat tukena Vijnana prinsiippien ja Vayu-harjoitusten syventämiseen. Matkan aikana kirjalliset, omaa harjoitustasi ja elämääsi peilaavat pohdinnat auttavat sinua itsetuntemuksessasi joogapolullasi niin joogaajana kuin joogaa ohjaavana. Kaikkiin vapaaehtoisiin tehtäviin saat halutessasi kanssani kirjallisen vuorovaikutuksen ja mentoroinnin.

Kokonaisuus sisältää seitsemän päivää lähiopetusta, yhteensä 60 akateemista opetustuntia.

Tarvittaessa (esim. sairastumisen yhteydessä) on mahdollisuus osallistua Zoomin välityksellä.

KOULUTUKSEEN KUULUVAT TAPAAMISPÄIVIEN LISÄKSI ONLINE HARJOITUKSET (YHTEENSÄ 18 kertaa), JOISTA SAAT NAUHOITUKSET. Online harjoituksissa kertaamme ja syvennämme opiskelupäivien teemoja.

KOULUTUKSEN TAPAAMISPÄIVÄT OVAT:

Syksy 2023: 30.9. 28.10. ja 2.12.
Kevät 2024: 10.2. 10.3. 13.4. ja 18.5.

Saat Vijnana Yoga Finland opintotodistuksen kuudestakymmenestä akateemisen opintotunnin suorittamisesta Vijnana joogan parissa.

Info, hakeminen ja sitovat ilmoittautumiset 31.8.2022 mennessä: info@vijnanajooga.fi
Paikka: Centaurion Oy tiloissa, Vanha Aurinkomäentie 3 C, 00730 Helsinki (Puistola)
Hinta: EARLY BIRD 31.7. ASTI 1 225 € sis. alv / normaalihinta 1 575 € sis. alv

”Vijnana Yoga – Practicing from inside ® – the wisdom of Vijnana” koulutusvuoden opettajana toimii Jutta Niala, Sertifioitu senior Vijnana joogaopettaja, Pohjoismaiden ensimmäisen Vijnana joogaopettajakoulutuksen pääopettaja.

KOKEMUKSIA KOULUTUKSESTA:

”Olen iloinen, että lähdin tähän koulutukseen mukaan. Tapaamiset ovat olleet monipuolisia keskittyen johonkin kokonaisuuteen. Online joogaharjoitukset Zoomin välityksellä ovat olleet hyvä lisä, ja siitä saatu nauhoitus auttaa kokeilemaan omassa tahdissa liikkeitä.
Jutta on hyvä opettaja, jolla on valtava tietämys ja asiantuntemus. Hän huomioi hyvin keholliset haasteet ja valmistelevien liikkeiden avulla opastaa kohti päämäärää. Tapaamisissa on aina armo läsnä ja henkilökohtainen opastus. On hienoa kasvaa ja oppia turvallisessa ympäristössä sekä murtaa omia uskomuksia.”
– Anne  –

”Minulle vijnana-joogaharjoitus on syvällistä rauhoittumista ja keskittymistä pehmeästi, vailla suorittamista ja pakkoa. Ryhmän yhteinen laskeutuminen hitaampaan ja feminiiniin harjoitukseen auttaa maatumaan ja antautumaan tälle joogamuodolle, jonka syvää ydintä ovat mielestäni siirtymät asanasta toiseen. Mutta ei vijnana mitään ryppyotsaista ole, päivän aikana nauretaan paljon! Suosittelen todella kokeilemaan tätä, jotakin aivan muuta. Jo aurinkotervehdys saa sinut pois totutuilta raiteiltasi.”
– Hanna – 

”Fysioterapeuttina arvostan Jutan ymmärrystä ihmisen kehon biomekaanikasta. Ohjauksessa on turvallista olla, koska Jutta tietää mistä liike alkaa, mihin se päättyy ja mitä kaikkea tapahtuu samanaikaisesti” – Anne R.- 

”Jutan koulutuksessa ydinajatuksena on viedä oma harjoitus arkeen ja ainakin minulla on käynyt niin. Yksi parhaista asioista on se, että saa henkilökohtaista tukea. Jutta on ihana kouluttaja ja tekee tätä suurella sydämellä ja antaa huomionsa kaikille ryhmäläisille tasapuolisesti. Jutan koulutus sopii sellaiselle joka haluaa tutustua itseensä, sisimpäänsä ja oppia omasta elämästään lisää. Olen saanut tosi paljon tästä koulutuksesta.” – Outi Savukoski –

Ilmoittautumis- ja peruutusehdot:

EARLY BIRD ETUSI ON 350 €! EARLY BIRD hinta 1 225 € (sis.alv 24 %) on voimassa 31.7.2023 asti. Kokonaisuuden normaalihinta on yhteensä 1 575 euroa (sis. alv 24 %). Hinta sisältää koulutuspäivien ohjelman, opetuksen, vapaaehtoisia tehtäviä syventämään opiskelua, 18 kertaa online harjoitukset nauhoituksineen sekä mentorointia omaan harjoitukseen ja joogan ohjaukseen, tarvittaessa henkilökohtaista tukea zoomin tai sähköpostin välityksellä.

Kokonaisuuden varausmaksu on 350 euroa ja se maksetaan heti ilmoittautumisen jälkeen erillisen laskun mukaisesti. Varausmaksua ei palauteta.

Kokonaisuuden loppuosa 1 225 € (HUOM: EARLY BIRD loppuosa 875 €) erääntyy maksettavaksi joko yhdessä, kahdessa tai kolmessa erässä. Maksun erien vaihtoehdot ovat eriteltynä lähetetyssä laskussa, josta osallistuja voi valita itsellensä sopivan vaihtoehdon.

Maksun loppusumman voi saada takaisin sairaustapauksissa lääkärintodistusta vastaan. Alle kuukausi ennen kokonaisuuden alkamispäivää tehdyistä peruutuksista veloitetaan täysi hinta.

Ilmoittauduttuaan ja laskun saatuaan osallistuja on sitoutunut koko koulutuskokonaisuuden maksamiseen; kokonaisuuden maksu on sitova koko summaltaan. Kokonaisuuden hinta ei ole riippuvainen osallistumiskerroista.

Mikäli kokonaisuus peruutetaan tai joudutaan keskeyttämään järjestäjästä johtuvista pakottavista (esim. sairastuminen) syistä, kokonaisuuden maksu palautetaan osallistujalle kokonaan siltä osin kuin tapaamispäivät ovat vielä toteuttamatta. Jo toteutuneita päiviä ei hyvitetä.

 

Vijnanajooga.fi
Facebook: Jutta Niala
Instagram: @juttaniala

``Vijnana wisdom in retreat - the heart of the practice is found in deep silence``

KOKEMUKSIA ONLINE HENGITYS KURSSISTA

"Kiitos vielä hengitysharjoituskurssista. Kokemus oli hyvin vaikuttava. Tiistai-iltoina oli ihana mennä nukkumaan, kun tiesi, että keskiviikon saa aloittaa Jutan ohjauksessa. Aamun tunnista jäi tyyni ja kirkas olo. Toivoin kurssilta pehmeämmän pranayama-tyylin oppimista, ja toiveeni todella täyttyi. Vayu-harjoituksiin tutustuminen oli löytämisen iloa. Tekniikat tuntuivat intuitiivisilta ja orgaanisilta. Aivan kuin kehoni olisi tuntenut ne ennestäänkin. 20 vuotta joogaa takana ja näin vain löysin aivan uuden maailman, joka houkuttelee oppimaan lisää."

Tiina Ahokas

KOKEMUKSIA ONLINE HENGITYS KURSSISTA

"Olen tykännyt erityisesti tavastasi ohjata hengitysharjoitusta hienovaraisesti, askel kerrallaan kohti syvempää harjoitusta. Tämä tapa on saanut rauhoittumaan paremmin ja pysähtymään todella kuuntelemaan hengitystä ja laajemminkin itseäni."

Heli Mattila

KOKEMUKSIA ONLINE HENGITYS KURSSISTA

”On todella hienoa kun on voinut erikseen keskittyä pranayamaan näillä viikoittaisilla tunneilla. Nämä kurssilla tehdyt harjoitukset ovat ihan olennaisen tärkeä osa jooga-elämäntapaa.”

Hanna Jatila