Image Alt
Vijnana jooga

kokonaisvaltaista joogan harjoittamista pintaa syvemmältä

Vijnana jooga

Vijnana Jooga pohjautuu Sri Krishnamacharyan joogaperinteeseen

Monipuolinen joogatarjontani on Vijnana Joogaa, joka pohjautuu Sri Krishnamacharyan joogaperinteeseen. Vijnana jooga on kokonaisvaltainen joogamuoto, joka vahvistaa sisäisiä voimavaroja, kehittää läsnäolon taitoa ja itsetuntemusta. Se opettaa kokonaisvaltaista kehonhallintaa, joka mahdollistaa joogaajille virkeän, voimakkaan ja elinvoimaisen kehon.

Vijnana Joogassa huomioidaan yksilöllisyys ja se sopii kaikentasoisille joogaajille. Selkeä ja käytännönläheinen opetustapa tarjoaa monipuolisia keinoja omatoimiseen joogan harjoittamiseen ja helposti toteutettavia vinkkejä arkeen hyvinvoinnin ylläpitämiseen.

Pranayama eli hengitysharjoituksia toteutetaan ainutlaatuisella tavalla. Hengitykseen liittyvät Vayu -harjoitukset mahdollistavat monipuolisen ja mielenkiintoisen lisäulottuvuuden klassisiin hengitysharjoituksiin. Hengitysharjoitusten lisäksi niitä hyödynnetään liikkeissä ja tietoisuustaitojen kehittämisessä.

Liikkeitä (asanoita) toteutetaan seitsemän prinsiipin – sisältäkäsin harjoitettavan periaatteen – mukaisesti (The Seven Vital Principals). Niiden avulla luodaan kokonaisvaltaista kehonhallintaa: eheitä, tasapainoisia ja syvälle luotaavia orgaanisia liikkeitä sekä harmonista liikkumista. Vijnana joogan kehonhallinta on myös tietoisuuden kehittämistä ja jalostumista, säännöllisen harjoittamisen myötä sisältäpäin syntyvän viisauden kypsymistä.

Joogatekstien opit ovat suuntaviittana syvällisempään elämän ymmärtämiseen ja oman joogapolun merkityksen oivaltamiseen. Vijnana – ”Sisäisen selkeän läsnäolon ja viisauden saavuttaminen syntyy henkilökohtaisen harjoituksen kokemuksista.”

Syventävää tietoa Vijnana joogasta ja ainutlaatuisista Vayu -harjoituksista: www.vijnanayoga.com

“Calling our way of practicing Vijñāna Yoga is but giving recognition to something that has always been there, something that is at the core of our discipline: practicing, feeling, understanding – from inside.” – Orit Sen-Gupta, Author of Vijnana Yoga